Ett gott råd när du ska köpa leksaker till barnen, det är att satsa på sådant som gör att de kan utvecklas på olika sätt. Bland annat kan det hjälpa dem med motoriken, fingerfärdigheten och så klart fantasin. Genom att leka med andra, så lär de sig även samspela och dela med sig. En bra leksak att ge ditt barn, det är lego leksaker. Lego har varit en favorit hos många barn, i många år. Du kan hitta lego samt andra bra leksaker på www.billiglek.se. Fri lek är oftast det som främjar både fantasi och kreativitet, men det kan det även göras genom att bygga med lego.

En tidlös klassiker

Kanske du som förälder själv har kvar lego sedan du var liten? Dessa färgglada plastbitar har funnits sedan 1949. Den skapades och utvecklades av en dansk, vid namn Godtfred Kirk Christiansen och det är danska leksaksföretaget Lego A/S som än idag tillverkar och säljer olika lego leksaker. Lego finns i många varianter idag och det är inte längre bara klossar. Det finns även smarta tillbehör samt att man ofta numera hittar byggsatser som inspirerats av kända tv-program eller filmer. Det är inte fel att ha båda delar. Dels byggsats, så att barnen lär sig följa instruktioner, dels lösa bitar, så att de kan bygga fritt utifrån sin egen fantasi.

Kul med byggsatser

Lego har en massa olika byggsatser idag, både stora och små paket. Med dem går det att bygga saker som piratskepp, slott, polisstation och mycket mer. I en byggsats följer det alltid med en ritning och instruktion till hur man bygger, steg för steg. Det är ett bra sätt att lära sig följa beskrivningar. Sedan finns det även lego där man kan bygga dekorationer och annat med.

En del byggsatser har tagit inspiration av spel, filmer och serier, som många barn känner igen och har sett. Det finns bland annat lego leksaker med Harry Potter, Indiana Jones, Star Wars och fler. Det finns även lego baserat på Frost, samt superhjältar som Spindelmannen och Batman. Dessutom finns det idag lego baserat på spelet Minecraft.

För de minsta barnen

För de allra minsta barnen kan det vara bra att börja med Lego Duplo. Det är då större legobitar som är enklare att bygga med om man har små händer och inte så bra gripförmåga. Dessa legobitar passar för barn som är mellan 2 och 6 år.

Mer avancerat lego

Ett lite mer avancerat lego är Lego Technic eller tekniklego. Det är då en variant av lego som har en mer teknisk inriktning. Ofta är det olika sorters arbetsfordon man kan bygga samman som då har olika kugghjul och pneumatik som batteridrivna motorer. När man har byggt samman dessa, så går det alltså att köra dem, och leka med dem på det sättet.

Om du vill satsa på att köpa lego leksaker till ditt barn, så kan du som sagt hitta det hos BilligLek. De har även gott om andra bra leksaker, för barn i alla åldrar!