En familj som går på högvarv spenderar helt säkert en hel del pengar varje månad. Särskilt mycket spenderar säkert en familj som är statusmedveten. Det är ny bil, stor båt, nyrenoverad villa, semestrar till exotiska länder, mode, fina presenter, hemelektronik och uteliv som hela tiden pockar på.

Har man vant sig vid att leva på hög nivå är det extremt svårt att anpassa sig nedåt. Det är som om man inte kan låta bli att köpa alla de där prylarna och tjänsterna. Särskilt svårt är det om en stor del av ens identitet hänger på denna livsföring.

Skuldfällan

Det som också lätt händer när man kräver mycket status och sus och dus är att när man inte klarar någon av alla de utgifter som man har så lånar man. När man väl öppnat den dörren så är det lätt hänt att man använder den igen. Man kanske tar ett till litet lån för att täcka upp för någon annan brist på pengar och så kan det gå vidare.

Sedan hamnar man plötsligt i den situationen att man lånar för att få ihop pengar för att betala något annat lån och då har man hamnat i en riktigt knepig situation.

Spartips

När man hamnat i en skuldfälla är det några saker man bör, måste, göra:

  • Först måste du erkänna för dig själv hur det står till
  • Du måste spara, det finns ingen annan utväg
  • Du kan behöva hjälp från någon utomstående för att få koll på din ekonomi
  • Du kan be din arbetsgivare dra pengar till räntor och amorteringar direkt från din lön

Få kontroll över dina skulder genom att samla dina lån

Det finns en mängd bra långivare som accepterar lån för att samla skulder. Du kan läsa mer om att samla lån, jämföra villkor hos olika långivare med mera hos selectbanks.se.