Livsbalans är något som hela tiden debatteras i samhället men vad betyder det egentligen och varför anses det vara så viktigt?

När man är mitt uppe i allting är det lätt hänt att bli besatt av en viss aktivitet. Man kanske rusar på och fokuserar på bara en aktivitet eller så kanske man hamnar i passivitet och slutar tänka överhuvudtaget och istället bara mår dåligt i största allmänhet.

Dessa negativa beteenden kan dock brytas och ett av sätten man kan bryta dem är att spara ihop pengar till en upplevelse eller en särskild resa som kan ge en ny stimulans, vilket i sin tur helt säkert kommer att bryta det negativa beteendet. Det kan vara en liten utmaning att spara pengar så ett smslån kan vara en lösning om man snabbt vill genomföra sin upplevelse, se här för mer information om smslån.

Några bra spartips

När det gäller att komma igång med sparande så finns det några saker man bör tänka på. Det första är att sparande är mest framgångsrikt om man ser till helheten i sin ekonomi. Det gäller att robust klippa även små kostnader. Hur mycket pengar lägger man till exempel på att köpa kaffe på stan per månad? En femtiolapp per dag är 1,500 kronor per månad till exempel. Behöver man verkligen abonnemang på både Netflix och HBO. Det finns helt säkert många platser där det kan dras in på pengarna.

Tänk på detta när du placerar pengar

När man väl kommit igång med sitt sparande så ska pengarna placeras.

Tänk på detta:

  • Orkar du oroa dig för risken i din portfölj? Det finns många riskfria alternativ

  • På hur lång sikt sparar du? Det kommer att påverka dina val

  • Siktar du på värdetillväxt i din portfölj eller på en direktavkastning i form av utdelning

  • Är dina pengar likvida?