En självsäker och naturlig utstrålning är väl något de flesta av oss strävar efter? Bra hållning och en naturlig gång kanske inte väcker uppmärksamhet och beundran, men det bidrar rejält till hur vi uppfattar folk. De tar inte mer än tre sekunder så har vi redan bedömt varandra, vid första mötet. Ibland är förstahandsintrycket avgörande för oss, så varför inte fundera lite på hur man eventuellt kan förbättra det?

I rubriken nämnde vi inläggssulor. Det kan vara värt att fundera på sådana, även om man inte diagnostiserats med plattfot. Får du tag på lite mera avancerade sulor som stödjer hälen och ser till att du går rätt på foten, kan detta påverka din gång ganska avsevärt.

Vad är hälsporre?

Har du problem med gången pga. av smärtor i hälen, kan det vara hälsporre det är frågan om. Hälsporre är beteckningen på en inflammation i senfästet i hälen. En sådan inflammation är nästan alltid resultatet av att man överansträngt foten på något vis. Du kan ha inflammationen utan smärtor, och då kan det gå lång tid innan du påbörjar en behandling. Ibland har man smärtor i foten pga. att fotens sensystem förkalkats vilket gör att fjädringssystemet blivit oflexibelt. Smärtor eller ömhet under hälen eller längs sidorna på foten, påverkar hur du går. Det här kan en läkare avgöra, och skriva ut remiss till ortoped som kan bota hälsporre.

Du har kanske redan varit hos läkare och vet vad som orsakar problemet. Om det är problem med knäna eller om det sitter i fötterna. Ni har pratat om behandling av hälsporre eller vad problemet var, och vad som ev. ska eller kan göras. En vackrare och mera behaglig gång kan du få ganska snabbt med rätt sulor. Rätt skoinlägg både lindrar smärtan och rättar till din gång, så du gör ett bättre intryck, när du möter folk.