Vi har aldrig varit mer fåfänga än vi är idag. Varje dag kikar tusentals kvinnor på bilder på Instagram, Facebook och andra sociala medier, som alla visar upp vackra och vältränade kroppar. För att uppnå detta spenderar många, framför allt kvinnor, enorma summor på skönhetssalonger och spa för att få kropparna i toppform. Du behöver dock inte använda dyra behandlingar hos proffsen för att ta hand om din kropp. Med rätt produkter  och tillvägagångssätt kan du enkelt och smidigt ta hand om dig själv på bästa sätt.

 

Vårda huden

Det är normalt att ha torr hud och det är svårt att undgå när klimatet är kallt. Torr hud kan i värsta fall vara ett tecken på för högt blodsocker, men är det bara vanlig torr hud så kan du med fördel smörja med en fuktkräm. Har du ärr som irriterar dig, är huden torr eller har du nagelband och händer som spricker kan du försöka behandla dem med Bio Oil. Det är inte säkert att de försvinner men ärren får samma färg som huden eftersom Bio Oil gör ärren mjukare och mer elastiska.

 

Var rädd om fötterna

Fötterna är förmodligen den del av kroppen som vi behandlar allra värst. Vi stänger in dem större delen av dagen samtidigt som de ska klara av att bära omkring på hela vår vikt. Alla dagar. Det är klart att fötterna får skavanker när de ska klara så pass mycket. Vi kan inte undgå att få hård hud på fötterna när vi går och står upp hela dagarna. Som tur är går det lätt att avlägsna hård hud på fötterna och därefter smörja in dem med en skön, fet kräm.

 

Ät nyttigt

Detta är rätt uppenbart. Vi får varje dag veta vad vi ska äta för att gå ner i vikt. Men det är inte hälsosamt att vara på diet. Det är mycket hälsosammare att ha en stabil vikt, om du inte är överviktig naturligtvis. Generellt sett gäller det att få i sig en god blandning av vitaminer och mineraler som hjälper till med att skapa en fin och hälsosam hud.