Det är mycket att tänka på när det gäller elcyklar och en viktig del när det gäller en bra e-bike är motorn. Här kan du som regel välja mellan tre olika placeringar som alla har sina olika för- och nackdelar, i framhjulet, i mitten eller i bakhjulet.

Om du inte har någon erfarenhet av elektriska cyklar kan det vara svårt att veta och ta reda på vilken typ av motor du ska välja. Det är dock viktigt att tänka på att en motor inte bara är en motor och att det finns olika typer för olika ändamål. Nedan följer en översikt över de olika systemen och hur de fungerar bäst.

 

Motor i framnavet

Som namnet avslöjar så sitter denna navmotorn i framdäcket. Dessa passar speciellt bra för dig som bara vill använda elcykeln på platta underlag. Om det här är tillräckligt för dig så kan du i gengäld få en prisvärd cykel som kräver minimalt underhåll, jämfört med andra typer av elcyklar. Dessa modeller har blivit otroligt populära och därför finns det idag ett brett sortiment till bra priser online.

 

Navmotor i bak

Elcyklar med motor i bakhjulet är inte lika utbrett som ovanstående modell. I gengäld får du här en e-cykel som klarar lite av allt. Också terräng som är lite mer krävande. Dock inte lika kuperat som om du cyklar på en MTB i skogen, utan mer fler vägar med uppförsbackar. Motorn är tyst men du ska vara medveten om att du behöver lägga betydligt mer tid på att ta hand om din cykel och vårda både kedja och växlar.

 

Motor i mitten

Förutom fram- och bakmotorer finns dt också e-bikes som har motorn placerad i mitten. Det här ger en riktigt kraftig effekt, vilket är en klar fördel för dig som vill cykla på krävande och ojämn terräng. Dessutomär det också lämplig för att använda till vardags och att cykla med på vägar.

Du kommer snart att upptäcka att en elcykel med den här typen av motor är otroligt bekväm och att den känns naturlig att cykla på. Dessutom är det också en klar fördel att du inte behöver hålla på med motorn när du ska byta däck. Är du osäker på vilken typ av motor som bäst passar bäst för just dina behov så rekommenderar vi att du kontaktar vår skickliga kundservice som är redo att hjälpa och vägleda dig på allra bästa sätt.