Att installera en utedusch i sin trädgård kanske inte är bland det vanligaste man gör. Som husägare med en fin trädgård brukar man oftast först satsa på utemöbler i passande storlek och design. Dessa kan kombineras med en grill som hjälper en att njuta för fullt av härliga och ljusa sommarkvällar.

För dig som gärna vill svalkas efter en varm sommareftermiddag är uteduschen ett bra alternativ. Uteduschar kan du köpa i en shop online eller i en vanlig butik ifall du föredrar det.

Två modeller att välja emellan

När du ska välja en utedusch bör du även bekanta dig med de olika modellerna. Man skiljer mellan två – en soluppvärmd dusch och en som drivs på gasol.

En soluppvärmd dusch innebär att vattnet värms upp av solens strålar. Fördelen med den modellen är att den är miljövänlig. Nackdelen är att du blir beroende av solens styrka. En soluppvärmd dusch kan man egentligen använda när det är riktigt varmt ute. En sådan modell värmer upp till 20 liter vatten. Observera att den ska installeras på en plats med mycket sol.

En utedusch som drivs på gasol arbetar efter en annan princip. Den kopplas till gasolvattenberedare och vattnet värms upp via en genomströmningsvärmare. Uppvärmningen sker snabbt och efter vattnet uppnått önskad temperatur kan du stänga av vattenberedaren för att spara energi. Den modellen kan användas under längre perioden jämfört med den andra då den inte är beroende av klimatet.

Uteduschar tillverkas i olika material. För dig som gärna vill lyxa till det finns sådana gjorda av rostfritt stål. Kontakta kundtjänst ifall du har problem med att välja passande modell.

Vad behöver du mer?

Förutom en fin dusch för trädgården behöver du kanske några välvalda fina, ekologiska tvålar som du kan tvätta av värmen med. Vad sägs om en doftande duschkräm som ger dig en fräsch känsla under sommaren? Ja, komplettera din utedusch med passande tillbehör för den ultimata upplevelsen.