Är det möjligt att ha ett snyggt, stilrent, städat och samtidigt barnvänligt hem? Efter att vi har fått Clara är vardagsrummet nästan förvandlat till en enda stor lekplats. Leksaker och gosedjur huller om buller och ett sagoslott med tinnar och torn mitt på vardagsrumsgolvet.

 

Kreativt på väggen

Jag är väldigt kreativ och hoppas att Clara också kommer att bli det så att vi kan leka och vara kreativa tillsammans. Inne i Claras rum har jag funderat på att printa ett par av mina egna planscher och sätta in i snäppramar. De är superenkla att öppna och det är därför jättelätt att byta plansch, poster, teckning eller vad det nu kan vara som man vill ska pryda väggen för tillfället. Jag älskar att rita och måla och hoppas som sagt var att det är någonting som jag och Clara kommer att göra mycket tillsammans när hon blir lite äldre.

 

Fult och färgglatt

Det är galet hur mycket som händer när man har fått en baby. Helt plötsligt har man fått nya intressen, nya rutiner och ett helt nytt sätt att organisera och strukturera sin vardag på. För vem hade någonsin trott att jag skulle ha en gunga hängandes i mitt i köket? Eller att jag som älskar dyra designväskor skulle lägga över 1 000 kr. på en rätt ful motorisk leksak. För att inte tala om de stora leksakslådorna, placerade mellan kök och vardagsrum, som svämmar över med färgglada och högljudda leksaker.Och vet du vad.. Jag älskar det! Det är så mysigt och naturligtvis ska Clara har en massa fula, roliga, färgrika leksaker att leka med, mitt i vardagsrummet tillsammans med oss.

 

Vaccination

Nu är vi på väg hem efter en trevlig helg tillsammans med familjen. Jag hann också hälsa på min gamla barndomskompis Sarah, som tyvärr bor rätt många mil bort, och även busa med Claras kusin Frida. I det stora hela en fantastisk helg. I morgon ska Clara vaccineras och samtidigt till 5 månaders koll. Förra gången hade hon feber och hostade så vi är lite spända på hur det kommer att gå imorgon.