Ett par fötter som värker är absolut ingen skön känsla, men framför allt ska du ta det som en varningssignal från din kropp. Våra fötter ska orka bära oss genom hela livet, och trots att de flesta människors fysiska belastning är bra mycket lägre än tidigare i historien blir våra fötter mer och mer uttröttade. Detta beror på att många av oss bär alldeles för dåliga skor som inte ger fötterna det stöd de behöver.

Ortopediska skor är en lösning, men dessa kan både vara extremt dyra och kanske inte alltid passa hundra procent med dina stilpreferenser. Med ett par iläggssulor från Align Footwear sparar du både på pengarna och hälsan, samtidigt som du kan fortsätta ha de skor du tycker är snyggast. Ett par inlägg för vilka fotproblem du än har både behandlar och förebygger ytterligare besvär – för en mycket billigare peng än ett par helt nya, ortopediska skor.

Iläggssulor för hälsporre

Hälsporre är ett av de vanligaste fotproblemen, och oj vad det kan göra ont. Om du fått hälsporre beror det på att dina hälsenor blivit överbelastade. Det är i de flesta fall inte farligt, men det kan smärta något enormt. Vid långvarig hälsporre finns risken att skadorna på hälsenorna blir kroniska, så när lösningen kan vara så enkel som att skaffa ett par inlägg vore det väldigt onödigt att fortsätta gå runt med det. Om du väljer ett par iläggssulor som behandling och förebyggande åtgärd behöver du ett par sulor som avlastar hälen, och därmed hälsenan.

Iläggssulor för pronation

Pronation innebär att fotvalvet i sidan på foten har sjunkit in något. Det är någonting de flesta har lite av, och i de flesta fall är det inget konstigt. Om det däremot smärtar i sidovalvet på foten kan det betyda att du lider av överpronation. Överpronation uppstår oftast om man till vardags använder skor med för platta sulor. Lider du av detta bör du snarast göra någonting åt det, för att undvika kroniska besvär i fötterna. Här är ett par bra sulor som hjälper foten att räta upp sig ett effektivt, enkelt och billigt sätt att både behandla överpronation, och för att säkra en naturlig pronation i framtiden.

Iläggssulor för nedsjunken framfot

Om du besväras av smärta i framfotsvalven kan det bero på nedsjunken framfot. Nedsjunken framfot är också någonting som lätt uppstår när man bär allt för platta skor som inte följer fotens naturliga form. Precis som med hälsporre och pronation kan nedsjunken framfot leda till kroniska besvär om du inte gör någonting åt det när du känner smärta. Lösningen är lyckligtvis precis lika enkel som vid överpronation och hälsporre – ja, du hänger säkert med: ett par bra sulor som stöder framfoten är oftast allt som krävs för att behandla och förebygga framtida problem. Särskilt vid nedsjunken framfot känns smärtlindringen ofta väldigt snabbt efter att du skaffat ett par sulor speciellt utformade för dig med nedsjunken framfot. Vänta inte, utan lyssna på dina smärtor och behandla dem snabbt och enkelt snarast.