Att få pengarna att räcka till slutet av månaden är helt enkelt för många av oss. Finns det några sätt att få pengarna att räcka längre? Och till mer? I den här texten ska vi dela med oss av tre riktigt bra tips som kommer att hjälpa dig med din privatekonomi.

Spara en summa pengar varje månad

Avsätt en summa pengar varje månad på ett sparkonto. Även om inte sparräntan är särskilt hög så kommer det på sikt att bli en hel pengar. Det räcker med några hundralappar i månaden. Är du dessutom lite riskbenägen kan du investera pengarna i fonder eller aktier. Då har pengarna chans att växa till sig rejält.

Lunchlåda

Laga storkok och ta med dig lunchlåda till jobbet. Det sparar du mycket pengar på om du annars skulle ha ätit ute på restaurang. En stor del av den månatliga budgeten är utgifterna när det gäller mat. Så kan du skära ner på matkostnaderna har du vunnit mycket. Kanske kan du äta lite enklare och billigare mat hemma emellanåt? Det kan det vara värt för att få lite mer pengar över i slutet av månaden.

Köp begagnat

Ett annat bra och trendigt sätt att spara pengar är att köpa begagnade saker och kläder. På second hand och loppis kan du göra riktiga fynd samtidigt som du sparar mycket pengar jämfört med om du hade köpt helt nya saker eller kläder.

För den som behöver extra pengar kan det vara en god idé att ta ett lån. Då har man chansen att komma på banan igen och kan få möjlighet att unna sig något extra, så som en lyxig resa eller något annat som det är svårt att få pengarna att räcka till.